ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΑΠΑΣ
www.tsiapas.gr
Τώρα είναι Κυρ Σεπ 05, 2010 8:16 pm

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 535 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 54  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΑΠΟΨΕΙΣ- ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 29, 2010 1:36 am 
Χωρίς σύνδεση

Μήπως επειδή η θεωρία δεν στηρίζεται στη θεωρία της σύγκρουσης των λιθοσφαιρικών πλακών,αλλά έχει μία διαφορετική προσέγγιση και αν αποδειχθεί πως έχει δίκιο(που κατά την γνώμη μου έχει),οι επίσημοι σεισμολόγοι φοβούνται μήπως κοπεί η χρηματοδότηση από την Ε.Ε.;
Είναι πολλά τα λεφτά...
...εγώ παρακολουθώ τη θεωρία, αν και δεν έχω σχέση με τη σεισμολογία,από το σεισμό του Σεπτεμβρίου 1999,23 ετών τότε! Είχα αγοράσει την εφημερίδα Ελεύθερη ώρα ένα μήνα πριν που είχε δημοσιεύσει την πρόβλεψή του,τον Αυγουστο του ιδίου χρόνου! Η επιτυχία του τότε, με έκανε να τον παρακολουθώ...και διαπίστωσα πως δεν πέφτει έξω,άρα η θεωρία του είναι σωστή και χρήζει προσοχής από τους κρατούντες...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 31, 2010 7:03 pm 
Χωρίς σύνδεση

Θα μου επιτρέψετε να κάνω κι εγώ μια πρόβλεψη? :)
Κάτι μου λέει λοιπόν ότι τις επόμενες μέρες ο κ. Βαρώτσος θα αναρτήσει στο Κορνέλ νέα συμπληρωματική εργασία που θα λέει ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο, βάσει νέων ισχυρών ηλεκτρομαγνητικών σημάτων που θα έχει λάβει ότι περιμένει ισχυρό σεισμό στην Ελλάδα.
Για να δούμε αν η πρόβλεψή μου θα βγει αλιθηνή…. :oops:

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 03, 2010 1:26 pm 
Χωρίς σύνδεση

Αυτό το σμήνος σεισμών που έγινε χτες στο δυτικό τμήμα της Πελοποννήσου, ήταν ο σεισμός που περίμενε η θεωρία στις 3 Φεβρουαρίου?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 03, 2010 7:57 pm 
Χωρίς σύνδεση

κατα τη γνωμη μου οχι.ας περιμενουμε λιγο ακομα

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 06, 2010 4:06 pm 
Χωρίς σύνδεση

Υπάρχει έντονη φημολογία ότι μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται ισχυρός σεισμός στον Κορινθιακό και ήδη βρίσκονται εκεί Έλληνες και ξένοι επιστήμονες για μελέτη και λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του σεισμού.
Ποια είναι η άποψή σας?

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 06, 2010 5:36 pm 
Χωρίς σύνδεση

ΤΟ ΠΡΩΤΟ 10ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Φεβ 08, 2010 11:26 pm 
Χωρίς σύνδεση

Διαβάζοντας τη θεωρία θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις:

1ον γιατί τα υγρά ερχόμενα προς τα ανατολικά πιθανότατα σταματάνε στην Ελλάδα και δεν συνεχίζουν πιο ανατολικά; Η Τουρκία αντίστοιχα δεν περιμένει κάτι; Ή ακόμα πιο πέρα;

2ον γιατί από τον 1ο - τον 35ο παράλληλο έρχονται εδώ και δεν πάνε βορειότερα ή νοτιότερα;

3ον σεισμούς έχουμε σύμφωνα με τη θεωρία μόνο από δυτικά; εδώ δεν δημιουργούνται νέοι σεισμοί;

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 09, 2010 1:37 pm 
Χωρίς σύνδεση
Άβαταρ μέλους

DDiam έγραψε:
Υπάρχει έντονη φημολογία ότι μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται ισχυρός σεισμός στον Κορινθιακό και ήδη βρίσκονται εκεί Έλληνες και ξένοι επιστήμονες για μελέτη και λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του σεισμού.
Ποια είναι η άποψή σας?

Μάλλον οι Ελληνες και ξένοι βρίσκονται χρόνια εκεί γιατί υπάρχει το Corinth Rift Laboratory ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με την συμμετοχή Πανεπιστημίων και Ινστιτούτων από Γαλλία,Ελλάδα,Ιταλία,Τσεχία,Αγγλία και Βέλγιο.
http://crlab.eu/

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 09, 2010 8:54 pm 
Χωρίς σύνδεση
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

roubini έγραψε:
Διαβάζοντας τη θεωρία θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις:

1ον γιατί τα υγρά ερχόμενα προς τα ανατολικά πιθανότατα σταματάνε στην Ελλάδα και δεν συνεχίζουν πιο ανατολικά; Η Τουρκία αντίστοιχα δεν περιμένει κάτι; Ή ακόμα πιο πέρα;

2ον γιατί από τον 1ο - τον 35ο παράλληλο έρχονται εδώ και δεν πάνε βορειότερα ή νοτιότερα;

3ον σεισμούς έχουμε σύμφωνα με τη θεωρία μόνο από δυτικά; εδώ δεν δημιουργούνται νέοι σεισμοί;

α) Τα συστατικά αυτά κινούνται από Δυσμάς προς Ανατολάς εκτός αν εξέλθουν από ηφαίστεια. Εμείς το λίγο χρόνο που διαθέτουμε για τη γεωφυσική έρευνα ασχολούμαστε με τη σεισμική δραστηριότητα που αναμένεται στην Ελλάδα. Όποιος θέλει όμως χρησιμοποιώντας τη θεωρία μπορεί να προβλέψει σεισμούς και ηφαίστεια σε όλο τον πλανήτη. Επίσης και άλλα γεωφυσικά φαινόμενα όπως το τρίγωνο των Βερμούδων στο οποίο υπάρχει επικινδυνότητα 14-16 ημέρες μετά από σεισμούς του Μεξικού και της ν.Καλιφόρνιας.

β) Λόγω της δομής του ωκεάνιου φλοιού του Ατλαντικού συγκλίνουν στο Γιβραλτάρ αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις κινούνται λίγο βορειότερα ή λίγο νοτιότερα όπως χθες με το σεισμό 4,9R δυτικά της Πορτογαλίας, ενδεικτική διέλευση συστατικών για το σεισμό που αναμένουμε στις 4 Μαρτίου 2010 με αφετηρία την Καλιφόρνια.

Magnitude ML 4.9
Region AZORES-CAPE ST. VINCENT RIDGE

Date time 2010-02-08 at 19:07:01.5 UTC
Location 38.90 N ; 14.81 W
Depth 10 km

γ) Aν διαβάσεις τη θεωρία και σχήματα, στο μεταξύ φλοιού και πυρόσφαιρας χώρο υπάρχουν παντού υγρά συστατικά. Λόγω της διαφορικής περιστροφικής ταχύτητας από την πυρόσφαιρα, ο στερεός φλοιός πάλλεται περισσότερο στον ισημερινό και λιγότερο στους πόλους. Κατά συνέπεια μικροσεισμοί-μικροταλαντώσεις γίνονται πολλοί σε κάθε σημείο όπου στο κάτω μέρος του στερεού φλοιού (ασυνέχεια ΜΟΗΟ), υπάρχουν αρνητικές προεξοχές ή κοιλότητες-ρήγματα. Μεγάλοι σεισμοί και ισχυρές εκρήξεις ηφαιστείων εκδηλώνονται όταν υπάρξει συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων απ’αυτά τα υγρά. Μεγάλες συγκεντρώσεις υγρών παρουσιάζονται ανατολικά βαθέων ριζών λόγω έντονων αναδεύσεων π.χ. ρίζα των Ιμαλαΐων.

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 09, 2010 11:34 pm 
Χωρίς σύνδεση

ΩΡΙΩΝ έγραψε:
Θα μου επιτρέψετε να κάνω κι εγώ μια πρόβλεψη? :)
Κάτι μου λέει λοιπόν ότι τις επόμενες μέρες ο κ. Βαρώτσος θα αναρτήσει στο Κορνέλ νέα συμπληρωματική εργασία που θα λέει ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο, βάσει νέων ισχυρών ηλεκτρομαγνητικών σημάτων που θα έχει λάβει ότι περιμένει ισχυρό σεισμό στην Ελλάδα.
Για να δούμε αν η πρόβλεψή μου θα βγει αλιθηνή…. :oops:

Ε! Έκανα και εγώ μια επετυχημένη πρόβλεψη...... :) :)
http://arxiv.org/PS_cache/arxiv/pdf/090 ... 465v10.pdf

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 535 Δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα Προηγούμενη  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 54  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Μετάβαση σε: